Turnster Laura Waem laatste in allroundfinale WK

vr 10 oktober 2014 15:17
Waem geraakte niet verder dan de 24e en laatste plaats.
Laura Waem (17) heeft zoals verwacht geen hoge toppen kunnen scheren in de allroundfinale op het WK. Onze landgenote werd in Nanning (China) 24e en laatste.

Maandag had Laura Waem maar net een ticket voor de allroundfinale kunnen veroveren. De Belgische turnster eindigde 27e in de kwalificaties, maar omdat er slechts twee atletes per land mogen turnen in de eindstrijd, schoof ze nog drie plaatsen op. Goed voor een plek in de finale.

Waem - amper 17 - presteerde in de finale minder goed dan tijdens de kwalificaties. Met 51,966 punten sloot ze de wedstrijd af als rode lantaarn. Drie plaatsen slechter dan vorig jaar, toen ze in het Sportpaleis 21e werd op het WK in Antwerpen.

De wereldtitel was net als vorig jaar een prooi voor de Amerikaanse Simone Biles, die op het podium vergezeld werd door haar landgenote Kyla Ross (brons) en de Roemeense Larisa Iordache (zilver).