• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wellens: "Tijdrijden is nog belangrijk werkpunt"

  Wellens zal volgend jaar normaal gezien zijn koffers pakken voor de Tour.

  Tim Wellens blikt tevreden terug op het wielerseizoen, maar ziet nog werkpunten. "Mijn tijdrit moet nog beter", zegt de 23-jarige renner van Lotto-Belisol. "Zeker als ik wil scoren in eindklassementen."

  "Ik ben supertevreden over mijn seizoen", zegt Tim Wellens. "Mijn winst in de Eneco Tour was natuurlijk het hoogtepunt. Mensen onthouden vooral overwinningen en door die eindzege ben ik nu bekend bij het grote publiek. Daarnaast reed ik ook een heel goede Giro en een uitstekende Ronde van Lombardije."

  "Als je daar vierde kan worden, kan je ook winnen. Lombardije was een heel lange en zware wedstrijd, waardoor iedereen à bloc begon aan de laatste klim. Ik schat die vierde plaats dan ook heel hoog in."

  "Ik voel nu ook dat lange afstanden geen probleem meer vormen. Volgend jaar hoop ik ook in het voorjaar een goed resultaat neer te zetten in de klimklassiekers."

  "In de Amstel Gold Race reed ik dit seizoen al sterk en ook in de Waalse Pijl beschikte ik over goede benen. Het belangrijkste is dat ik er ervaring opgedaan heb. Het maakt sowieso een groot verschil als je een wedstrijd voor het eerst rijdt of al kent."

  Waar liggen de werkpunten voor Wellens? "Mijn tijdrit moet nog een stuk beter. In het BK tijdrijden werd ik verrassend 2e (zie video), maar  in de Eneco Tour ontgoochelde ik tegen de klok (Wellens werd 39e, red). Tijdrijden is van essentieel belang als je hoge ambities koestert voor een eindklassement."

  Wellens verovert zilver op BK tijdrijden (2014)