• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tinkov: "1 miljoen euro voor toppers in 3 grote rondes"

  Tinkov: "250.000 euro per renner is een mooi extraatje."

  Oleg Tinkov, de steenrijke eigenaar van Tinkoff-Saxo, zit nooit verlegen om een straffe uitspraak. De Russische zakenman hoopt dat de beste vier ronderenners in 2015 aan de start zullen verschijnen van de Giro, Tour én Vuelta. Om hen te overtuigen zwaait Tinkov met een stevige geldsom.

  Alberto Contador, de kopman bij Tinkoff-Saxo in de grote rondes, liet eerder al verstaan dat hij volgend seizoen de Giro en de Tour zal rijden, maar ploegeigenaar Oleg Tinkov mikt nog hoger.

  Op Twitter daagde Oleg Tinkov de beste ronderenners (Alberto Contador, Chris Froome, Vincenzo Nibali en Nairo Quintana) uit om in 2015 de Giro, de Tour én de Vuelta te rijden. Op de parcoursvoorstelling van de Giro gisteren had Tinkov meer details in petto over zijn voorstel.

  "Als ze er alle vier mee akkoord gaan om de drie grote rondes te rijden, denk ik dat Tinkoff Bank (de sponsor van Contadors ploeg) wel 1 miljoen euro kan vrijmaken. Ze krijgen dan elk 250.000 euro als extraatje. Ik vind het een goed idee", klonk het in zijn promopraatje.