• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Gaal: "Er is geen reden tot paniek"

  "Mijn spelers zijn geen robots", zegt Louis van Gaal.

  Met 5 op 15 oogt het eerste rapport van Manchester United-coach Louis van Gaal zeer pover. Zaterdag krijgt United met het bezoek van West Ham een kans om de cijfers wat op te poetsen. Van Gaal pareert de kritiek: "Mijn spelers zijn geen robots."

  Vooral de 5-3-nederlaag vorige zondag tegen Leicester City ligt de fans van Manchester United zwaar op de maag. United leek bij 1-3 de schaapjes op het droge te hebben, maar slikte in het laatste halfuur nog vier tegentreffers.

  Coach Louis van Gaal blijft evenwel zijn spelersgroep verdedigen. "Mijn spelers zijn geen robots, het zijn mensen. En mensen maken fouten", zegt hij.

  "Daar praten we over en dat is na Leicester dus ook gebeurd. Of er reden is tot paniek? Neen, zeker niet. We hadden moeten winnen en met een zege hadden we tot op twee punten van de tweede plaats kunnen komen."

  "Dit gaat om een uitschuiver en het seizoen duurt langer dan één speeldag. De cijfers zijn trouwens niet zo slecht. Voor de match tegen Leicester verdedigden we goed en scoorden we veel."

  Louis van Gaal mist voor het duel tegen West Ham wel een resem geblesseerde spelers. "Ik moet toegeven dat ik nog niet te veel in die situatie heb gestaan", geeft Van Gaal mee. "Het is vreemd. Ik kan het moeilijk begrijpen. Maar de jeugd kan nu de kans grijpen. Zij hebben zin om te spelen."