• home
 • video
 • pas verschenen

  Recordslag brengt Colsaerts op de tweede plek

  Colsaerts is op dreef in Wales.

  Nicolas Colsaerts heeft in Wales de golfbal in een klap 447 yards (408 meter) ver geslagen. Dat is een record op de European Tour. De Belg is trouwens helemaal op toerental, hij staat tweede na de eerste dag.

  Misschien is "jaloezie" wel de emotie die Nicolas Colsaerts naar zijn oude niveau kan krijgen. Want dat voelde hij toen hij enkele andere Europese golfers zag eten met Ryder Cup-kapitein Paul McGinley. Want voor die Ryder Cup werd Colsaerts deze keer niet geselecteerd.

  "Ik wilde inderdaad dat ik bij hen aan tafel zat", zegt Colsaerts. "Eens je een Ryder Cup meedeed, wil je er altijd bij zijn. Maar goed, dat avontuur is deze keer voor anderen."

  Op de golfbaan in Wales kon Colsaerts zijn gedachten prima verzetten, want hij sloeg verschillende birdies. En hij zorgde op de 18e hole voor een topprestatie. Met de wind in de rug sloeg hij het balletje vanaf de tee 447 yards (408 meter) ver, een record op de Europese Tour.

  "Met de rugwind was ik niet zo verrast. Het is de ideale hole voor een monsterslag, op een dag slaat iemand de bal hier 500 yards ver", zei Colsaerts die zijn bijnaam "The Belgian Bomber" alle eer aandeed.

  Met die prima start op de 18e hole maakte Colsaerts die af in 3 slagen, waar 5 vooropgesteld werd. Door die eagle eindigde Colsaerts de dag op -5. Enkel de Nederlander Joost Luiten deed nog beter, met -6.