• home
 • video
 • pas verschenen

  Ogier zet in Australië zijn teller op zes zeges

  Sébastien Ogier ziet de wereldtitel steeds dichterbij komen.

  Sébastien Ogier heeft de Rally van Australië op zijn naam geschreven, de tiende manche van het WK. De Fransman haalde het na een mooi gevecht voor twee ploeggenoten, Latvala en Mikkelsen. Het is al zijn zesde zege dit seizoen. In het klassement vergroot Ogier zijn voorsprong op Latvala tot 50 punten.

  Sébastian Ogier was ook vorig jaar de beste op de grindwegen van Australië. De Fransman, al goed voor vijf zeges dit seizoen, nam op de tweede dag de leiding over van zijn Finse ploegmaat Jari-Matti Latvala.

  Ogier ging met een bonus van elf seconden de slotdag in, maar zag Latvala in de laatste ritten steeds dichterbij komen. Aan de meet hield de 30-jarige Fransman nog amper zeven seconden over. Mikkelsen moest tevreden zijn met plaats drie.

  Onze landgenoot Thierry Neuville die vorige keer in de Rally van Duitsland verraste met een zege, legde beslag op de zevende plaats. De 26-jarige Neuville moest heel het weekend achtervolgen nadat hij tot twee keer toe crashte.

  Uitslag Rally van Australië

  1. Sébastien Ogier (Fra - Volkswagen) in 2u53'18"
  2. Jari-Matti Latvala (Fin - Volkswagen) op 6"8
  3.Andreas Mikkelsen (Nor - Volkswagen) 1'18"0
  4. Kris Meeke (GBr - Citroën) 1'44"0
  5. Mikko Hirvonen  (Fin - Ford) 1'53"6
  7. Thierry Neuville (Hyundai) 4'28"2