• home
 • video
 • pas verschenen

  Kittel wint titanenduel met Cavendish op Britse bodem

  Voor Kittel was het z'n tweede zege op Britse bodem.

  Marcel Kittel heeft de slotrit van de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. De Duitser klopte in een zuivere sprint "rivaal" en thuisrijder Mark Cavendish. De Nederlander Dylan van Baarle is de eindwinnaar.

  De slotrit stond gecatalogeerd als een criterium, maar in de beginfase regende het aanvallen. Onder meer Sylvain Chavanel had wel nog zin in een klassementsstunt, maar de leiderstrui van Dylan van Baarle kwam niet meer in gevaar.

  Alle ogen konden gericht worden op het duel tussen Mark Cavendish en Marcel Kittel in de slotsprint. De treintjes van OP-QS en Giant-Shimano vochten een verbeten strijd uit in de aanloop, zonder echte winnaar.

  Cavendish vertrok vanuit het wiel van Kittel, kwam tot op schouderhoogte van de Duitser, maar had geen kattensprong meer in huis om Kittel helemaal te remonteren. Cavendish erkende net als in de eerste rit zijn sprintnederlaag en gaf koning Kittel een schouderklopje na de aankomst.

  Uitslag rit 8b:

  01. Marcel Kittel (Dui) - 89 km in 1u50'33"
  02. Mark Cavendish (GBr) - z.t.
  03. Nicola Ruffoni (Ita)
  04. Enrique Sanz (Spa)
  05. Rick Zabel (Dui)
  06. Ian Wilkinson (GBr)
  07. Daniel McLay (GBr)
  08. Nikolaj Troesov (Rus)
  09. Adam Blythe (GBr)
  10. Shane Archbold (Aus)

  Eindstand:

  01. Dylan van Baarle (Ned) - 32u22'50"
  02. Michal Kwiatkowski (Pol) - op 10"
  03. Bradley Wiggins (GBr) - 22"
  04. Edoardo Zardini (Ita) - 37"
  05. Nicolas Roche (Ier) - 42"
  06. Jon Izagirre (Spa) - 46"
  07. Sylvain Chavanel (Fra) - 50"
  08. Alex Dowsett (GBr) - 54"
  09. Jan Barta (Tsj) - 1'09"
  10. Dylan Teuns - 1'10"