• home
 • video
 • pas verschenen

  Joegoslavische ster en ex-Standard-speler Galic overleden

  Milan Galic (midden) is niet meer.

  De Joegoslavische aanvaller Milan Galic is op 76-jarige leeftijd gestorven. In de jaren 60 werd hij twee keer kampioen met Standard. Hij was ook de drijvende kracht van de succesvolle Joegoslavische nationale ploeg uit die periode.

  De voetbalwereld leerde Milan Galic kennen in 1960, toen hij met Joegoslavië goud won op de Spelen van Tokio. Eerder op het jaar had Galic ook gescoord in de finale van het allereerste EK, die hij weliswaar verloor tegen Rusland.

  Toen Galic in 1962 ook uitblonk op het WK voetbal - hij bereikte met Joegoslavië de halve finales - was zijn faam definitief gevestigd. Vier jaar later slaagde Standard erin de aanvaller naar België te lokken. Hij zou hier vier jaar blijven en twee titels vieren.