• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanaken: "Lokeren zit niet met ongelukkige speler"

  Vanaken wil graag naar club, maar zit ook goed bij Lokeren.

  Hans Vanaken is nog altijd een speler van Lokeren, ondanks verwoede pogingen van Club Brugge om de middenvelder binnen te halen. "Acht miljoen euro vind ik overdreven, maar het toont ook wel aan dat de club mij graag wil houden."

  "Er was interesse van meerdere ploegen, maar voor mij was het snel duidelijk: ik wou naar Club Brugge", zegt Vanaken in Gazet van Antwerpen. "Ik zag die club als het ideale volgende station. Van tweede naar eerste en dan naar een topclub. Spelen voor titels en met meer druk, is goed voor mijn ontwikkeling."

  Interesse was er ook even van Anderlecht. "Dat klopt, maar die was niet zo concreet als die van Club. Ik vind dat, als je ergens naartoe gaat, ze je daar ook echt moeten willen."

  "Dat ze moeite voor je doen en dat iedereen binnen de club achter je komst staat. Club gaf me dat gevoel meer dan Anderlecht en daarom wou ik graag naar daar."

  Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht houdt vast aan zijn vraagprijs van 8 miljoen euro. "Dat vind ik zelf ook overdreven", zegt Vanaken. "Half juli sprak men over vier of vijf miljoen euro. Dat vond ik toen al veel geld. Aan de andere kant toont het wel aan dat de club me heel graag wou houden."

  Vanaken zit nu dus nog zeker tot Nieuwjaar bij Lokeren, maar zeker niet tegen zijn zin. "Lokeren blijft niet met een ongelukkige speler achter", besluit hij.