• home
 • video
 • pas verschenen

  Stuyven: "Ik verbaas mezelf in deze Vuelta"

  "Ik hoop een renner voor de klassiekers te kunnen worden."

  Neoprof Jasper Stuyven eindigde woensdag al voor de derde keer in de top 4 in de Vuelta. "Dit is meer dan ik op voorhand had durven te denken. Mijn eerste jaar als prof was al goed, maar de echte top bereiken wordt niet makkelijk", zegt hij bij Sporza.

  De 17e rit in de Ronde van Spanje draaide uit op een chaotische finale. Daarin hield Trek-renner Stuyven goed stand. Hij finishte vierde, net achter ploegmaat Cancellara. "Ik mocht van hem mijn eigen sprint rijden", licht Stuyven toe.

  "Ik ben het afgelopen jaar veel sterker geworden en dat loont in de sprint. Ik kan me meestal ook goed plaatsen. Ik zit vooraan wanneer het moet. Dat komt door mijn behendigheid, maar ook door de leeftijd. Als je jong bent, durf je meer."

  "Het is al mijn derde top 4-plaats. Dat is telkens net naast het podium, maar ik had er vooraf zeker voor getekend. Ik was heel gemotiveerd en had hard getraind, maar het bleef toch afwachten hoe mijn eerste grote ronde zou uitdraaien. Ik verbaas mezelf wel een beetje."

  "Het is nog maar mijn eerste jaar bij de profs en tot nu toe ging het heel goed. De echte top bereiken wordt niet makkelijk en dat zal zeker nog niet voor volgend jaar zijn. Ik hoop natuurlijk nog jaren te kunnen meedraaien."

  "Wat voor soort renner ik ben? Ik hoop mij te kunnen focussen op het klassieke werk, maar ook af en toe wat sprinttrainingen in te lassen. Ik wil goed zijn in het voorjaar. Misschien ben ik wel zoals een jonge Tom Boonen, al maak ik die vergelijking niet graag, dat doen anderen al te veel."

  "Zou me op het WK wegcijferen voor de kopman"

  Maandag maakt bondscoach Carlo Bomans zijn selectie bekend voor het WK wielrennen. Ook Stuyven ziet een trip naar Ponferrada wel zitten. "De rit van woensdag bevatte al wat passages van het WK, al blijft het precieze parcours een beetje een raadsel."

  "Natuurlijk heb ik ambitie om er bij te zijn, maar er is veel concurrentie. Het zal dus niet makkelijk worden voor de bondscoach om een keuze te maken. Mocht hij voor mij kiezen, dan zou ik mij volledig wegcijferen voor de Belgische kopman, wie dat ook wordt. Het WK zou voor mij vooral een extra ervaring betekenen. De kers op een bijzonder mooi jaar."