• home
 • video
 • pas verschenen

  Enzo Scifo start jobwebsite voor voetballers

  Scifo wilt via een nieuwe website voetbaltalenten begeleiden.

  Enzo Scifo zet in samenwerking met vier zakenpartners een nieuwe voetbalwebsite op poten waar ze werkloze spelers helpen een club te vinden en vice versa. De Franse sportkrant L'Équipe besteedt een halve bladzijde aan facefootplayer.com.

  "In het tijdperk waarin ik actief was als speler, waren er enorm veel grote talenten die geen club vonden. Ik heb me afgevraagd waarom dat zo was. Die problematiek heeft me lang beziggehouden", zegt de ex-Rode Duivel.

  Scifo start daarom nu met een nieuwe website die voetballers moet helpen een nieuwe club te vinden. De initiatiefnemers schatten het aantal voetballers in de wereld op 600 miljoen, waarvan er 265 miljoen aangesloten zijn bij een club. Een markt die nog veel mogelijkheden biedt. "Het project is ambitieus. Iedereen kan een club zoeken zonder dat we iemand uitsluiten."

  Het mechanisme is simpel. "In ruil voor 1 euro op jaarbasis kan elke speler die een club wenst te zoeken zich inschrijven op de site. Daarbij moet hij een serie vragen beantwoorden en een video van zijn voetbalkunsten bijvoegen."

  "Ik zal gelukkig zijn als spelers een club hebben gevonden", besluit Scifo.