• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lansink moet passen voor Wereldruiterspelen

  Lansink en zijn paard Ensor laten op de valreep verstek gaan.

  Op de Wereldruiterspelen zal Jos Lansink niet te bewonderen zijn in de Belgische jumpingploeg. Zijn paard Ensor is niet fit genoeg, waardoor Jos Verlooy met Domino mag opdraven.

  Bij een check-up bleek dat Ensor - het paard van Lansink - te veel hinkte. "Na overleg met de bondscoach, de teamdierenarts en Jos Lansink is vanmorgen besloten om Ensor en Lansink te vervangen door Domino en Verlooy", meldt de Belgische ruitersportfederatie.

  Dat betekent dat de Belgische jumpingploeg in Caen met het kwartet zal aantreden dat in juli de prestigieuze landenprijs in Aken won: Pieter Devos (Dream of India), Olivier Philippaerts (Cabrio), Gregory Wathelet (Conrad) en Jos Verlooy (Domino).
   

  Karin Donckers wordt zesde met Fletcha

  Onze landgenote Karin Donckers is met haar paard Fletcha zesde geworden in de eventing op de Wereldruiterspelen. Voor de laatste proef, de jumping, maakte Donckers nog kans op een medaille.

  Een foutje op de laatste hindernis stak daar een stokje voor en Donckers bleef steken op de zesde plaats. Al bij al een mooi resultaat want Fletcha is nog maar 9 jaar en heeft nog veel groeimarge met het oog op de Olympische Spelen in Rio.