• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dortmund haalt verloren zoon Kagawa terug uit Manchester

  Bij Manchester United had Kagawa zelden reden tot vieren.

  Shinji Kagawa keert na twee teleurstellende jaren bij Manchester United terug naar zijn ex-club Borussia Dortmund. De Japanner tekent in Duitsland een contract voor vier seizoenen.

  Kagawa kende bij Borussia Dortmund zijn grote doorbraak. Hij hielp de Bundesliga-club in 2011 en 2012 aan de titel. De Japanner leek goed op weg om een wereldvoetballer te worden, maar bij Manchester United haperde zijn motor.

  In twee seizoenen in de Premier League kon Kagawa nooit bevestigen. Borussia Dortmund verlost hem nu uit zijn lijden en brengt hem weer naar Duitsland. "Toen ik Dortmund verliet, wist ik dat dat hoofdstuk nog niet ten einde was. Ik droomde ervan om in de Premier League te spelen, maar ik ben heel blij om terug te zijn."

  De 25-jarige middenvelder tekent een contract tot juni 2018. Hoeveel euro's er met de transfer gemoeid zijn, is niet bekend.