• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Peleman meteen naar WK-finale in de lichte skiff

  Peleman (archieffoto) roeit morgen voor een medaille op het WK in Amsterdam.

  Op het WK roeien in Amsterdam heeft Eveline Peleman zich geplaatst voor de A-finale van de lichte skiff. Ze won haar halve finale in de snelste tijd van alle deelnemers en roeit morgen voor een medaille. Voor Peleman is het haar debuut bij de senioren.

  Peleman begon vrij traag aan haar race en lag na de eerste 1000 meter in derde positie. Aan het laatste 500 meterpunt viel ze zelf terug naar de 4e plaats en leek het erg moeilijk te worden om nog in de top 3 te eindigen, die recht geeft op een ticket voor de A-finale.

  Maar Peleman had nog wat overgehouden voor het einde. Met een indrukwekkende eindsprint roeide ze nog voorbij alles en iedereen.  Ze won haar halve finale in 7'49"94, de snelste tijd van alle halve finalisten.

  De 21-jarige Peleman maakt haar debuut op het WK voor senioren. Eind juli werd ze nog derde op het WK voor beloften in Varese. Morgen roeit Peleman de finale.

  Peleman: "Ik heb er niet veel woorden voor"

  "De wedstrijd verliep zoals gepland", legt Peleman bij Sporza uit. "Ik wist dat enkele tegenstandsters snel zouden starten, mijn achterstand mocht dus niet te groot worden. Ik rekende op mijn sprint, maar ik wist niet dat het zo hard ging."

  "Ik wou derde worden in de halve finale, maar winnen is fantastisch. Ik heb er niet veel woorden voor. Wat er nu in de finale kan? De strijd voor de medailles ligt open. Ik ben al tevreden met mijn plaats in de top 6. Al de rest is bonus."