• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Speeldag 5 in 8 opmerkelijke beelden en video's

  Het Lierse-shirt bracht Charleroi geluk.

  Ook de vijfde speeldag heeft zijn opmerkelijke beelden opgeleverd. Van de berusting bij Preud'homme over de handigheid van Bossut tot de dubbele penaltymisser van Mpoku. Uit elke match selecteerden we een bijzonder moment.

  RC Genk - AA Gent 3-2

  Ilombe Mboyo had geheid een penalty gekregen als hij bij deze fase in de extra tijd niet op de been was gebleven. Maar de Genk-spits viel niet en schoot naast. Zo werd de slotfase nog spannender dan nodig.

  Standard - Westerlo 2-2

  Het puntenverlies van Standard mag je Paul-José Mpoku aanwrijven. Hij miste zowaar twee strafschoppen. dat zagen we al niet meer sinds Club-spits Bosko Balaban in het seizoen 2006-2007.

  KV Kortrijk - KV Oostende 0-2

  Elimane Coulibaly scoorde de beide doelpunten tegen zijn ex-ploeg. Hij duwde het mes wel niet dieper in het hart van zijn oude fans en vierde zijn treffers niet.

  Zulte Waregem - Moeskroen-Péruwelz 1-1

  Een doelman moet van vele markten thuis zijn. Je moet je net niet alleen schoon, maar ook ongeschonden houden. Bossut schiet zelf in actie om zijn touw te repareren.

  Lierse - Charleroi 0-2

  Charleroi moest bij Lierse in de uittruitjes van de thuisploeg spelen. Daar ging een hele vaudeville aan vooraf, maar het bracht Charleroi geluk, het won met 0-2. Na de match gaf de verzorger iedereen zijn "gewone" shirt, maar ook de Lierse-geluksbrenger werd niet vergeten.

  Anderlecht - Waasland-Beveren 1-0

  Bij Anderlecht stond Steven Defour aan de aftrap. Als ex-Standard-man heeft hij nog niet bij elke RSCA-fan een plaatsje in zijn of haar hart veroverd. Een doelpunt had geholpen, maar zijn vrijschop ging er niet in.

  KV Mechelen - Club Brugge 3-1

  Club-coach Michel Preud'homme beleeft geen hoogdagen. Hij zag Lestienne vertrekken, heeft geen fitte diepe spits en verloor tegen KV Mechelen. Een mens zou voor minder ontploffen, maar Preud'homme bleef er deze keer opvallend rustig bij.

  Cercle - Lokeren 1-0

  Nill De Pauw had Lokeren voor een nederlaag kunnen behoeden tegen Cercle, maar hij miste een resem kansen. Cercle-doelman Werner was de uitblinker.