• home
 • video
 • pas verschenen

  Staelens: "Respectloos gedrag van Club Brugge"

  Herrie langs de zijlijn met Preud'homme, Staelens en Vidarsson.

  De Brugse derby staat vaak bol van de akkefietjes en dat was nu niet anders. Er vielen acht gele kaarten en Staelens besliste achteraf niet naar de persconferentie te gaan. Beide trainers reageerden wel scherp bij Sporting Telenet en Sporza. "Ik doe niet mee aan de show van Preud'homme", zegt de Cercle-coach. "Jammer dat Staelens zich laat meeslepen", reageert Preud'homme.

  "Voor de rust hebben we iets te veel respect getoond", bespreekt Cercle-trainer Lorenzo Staelens de match van zijn team. "We probeerden het gesloten te houden, maar kregen toch een goal tegen. Verder gaven we geen kansen weg, het was wel verontrustend dat we zelf niets creërden."

  "Na de pauze zijn we dan overgeschakeld op een 4-4-2 en zijn we meer druk naar voren gaan zetten. Ik besliste ook de spelers met geel niet te wisselen en dat bleek een goede keuze. We scoorden dan die belangrijke gelijkmaker en ik denk dat die niet gestolen was op basis van onze tweede helft."

  "Ik ga straks niet naar de persconferentie", vertelde Staelens nog. Een van zijn assistenten werd op het einde naar binnen gestuurd, maar de Cercle-coach was vooral niet te spreken over de houding bij de tegenstander.

  "Ik doe niet mee aan de show die Preud'homme opvoert voor zijn bank en naar ons toe. Ik doe ook niet mee aan het respectloze gedrag van Club Brugge. De voorzitter kwam mij na de match proficiat wensen met ons punt en zei dat hij hoopte dat we er niet te veel meer zouden halen."

  Preud'homme: "Maar één ploeg heeft goed gespeeld"

  Ook Preud'homme wou eerst nog iets over de wedstrijd zeggen. "We hebben een goede match gespeeld, ook al hadden we het moeten afmaken in de eerste helft."

  Maar al snel was de scheidsrechter het gespreksonderwerp. "Ik vind het raar dat Cercle de match eindigt met amper vier gele kaarten. Gedurende de eerste twintig minuten was de spelleiding consequent, maar daarna was het gedaan."

  "Een ploeg mag verdedigend spelen, maar dan moet de scheidsrechter zijn verantwoordelijkheid nemen. Hij heeft dat echter niet gedaan. Dat is typisch Belgisch zeker? Er heeft één ploeg goed gespeeld. Als je dan niet wint, ben je eigenlijk de verliezer van de match."

  "Staelens wil niet komen naar de persconferentie? Dat is zijn probleem. Ik denk dat de show van de andere bank kwam en dat is niet de eerste keer."

  "Ik ken Lorenzo nog van de nationale ploeg. Dat was een toffe gast waarmee ik een goede relatie had. Maar het is spijtig dat hij zich zo laat meeslepen."