• home
 • video
 • pas verschenen

  Moukrime wel, Hannes en Kimeli niet naar finale 1.500m

  Moukrime plaatst zich als enige Belg voor de finale vand de 1.500 meter.

  Tarik Moukrime is er als enige Belg in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de 1.500 meter. Pieter-Jan Hannes stelde in dezelfde reeks teleur met een negende plaats. Ook Isaac Kimeli werd in zijn reeks pas negende.

  Van Pieter-Jan Hannes werd wel wat verwacht op de 1.500 meter op dit EK. Dan moest hij wel eerst de altijd nerveuze reeksen overleven. Dat lukte niet. Hannes werd pas negende in een tijd van 3'40"34.

  "Ik wilde uit het gedrum blijven en probeerde daarom naar voor te gaan. Maar in de laatste 450 meter kwam iedereen opnieuw over mij en moest ik opnieuw beginnen", zei Hannes na de race.

  "Zo mislukte mijn plan, want op voorhand wist ik dat de reeksen het grootste obstakel zouden zijn. Doordat ik al twee inspanningen had moeten leveren, kwam het er in de laatste 100 meter niet meer uit."

  "Dit is zonde, want als ik door de reeksen geraakt, kan er veel. De finale is meer mijn ding. Ik moet eens nadenken over hoe ik  de reeksen in de toekomst kan overleven. De reeksen op de 1.500 meter gaan niet over wie het hardste kan lopen, maar wie het beste kan vechten. Misschien moet ik in een boksclub gaan."

  Moukrime: "Ik wilde iedereen mijn gretigheid tonen"

  Tarik Moukrime verraste in positieve zin door zich als enige Belg wel de plaatsen voor de finale van de 1.500 meter bij de mannen. In dezelfde reeks als Hannes werd hij vierde in een tijd van 3'39"50.

  "Ik wist dat ik het kon", zei Moukrime achteraf. "Ik kwam met een doel naar hier en dat was iedereen mijn gretigheid tonen en aan België, Europa en de wereld bewijzen dat ik kan bevestigen bij de profs. Dat is gelukt."

  "Ik had me voorgenomen om bij de eerste vier te lopen en zolang mogelijk stand te houden. In de finale ga ik opnieuw het beste van mezelf geven en dan zie ik wel waar ik uitkom."

  Kimeli: "Veel ervaring opgedaan voor de toekomst"

  De derde Belg, Isaac Kimeli, werd in de tweede reeks van de 1.500 meter negende in een tijd van 3"41"96. De jonge Kimeli mag niet naar de finale, maar toonde zich achteraf toch niet helemaal ontevreden.

  "Het ging heel snel waardoor ik mijn plaats niet kon behouden. Er werd ook veel getrokken en voor mij vielen ze dan nog. Ik had er misschien meer van verwacht, maar ik heb mijn best gedaan en moet misschien toch tevreden zijn."

  "Dit is mijn eerste grote kampioenschap en ik heb hier veel geleerd. Die ervaring neem ik mee voor de toekomst."