• home
 • video
 • pas verschenen

  Dauwens met PR naar finale 400m horden

  Dauwens klokte de 4e tijd van alle halvefinalistes.

  Op het EK atletiek heeft Axelle Dauwens (23) een finaleticket veroverd op de 400m horden. Met een nieuwe besttijd (55"63) klokte ze de 4e tijd van alle halvefinalistes.

  Axelle Dauwens is dit seizoen uitstekend op dreef en mocht in haar halve finale postvatten in de gunstige baan vier. Al snel werd ze bij de lurven gevat door topfavoriete Eilidh Child, maar Dauwens klampte zich dapper vast in het zog van de Britse.

  Onze hordeloopster zoefde als derde de laatste rechte lijn in en hield die plaats vast. Als klap op de vuurpijl scherpte Dauwens haar persoonlijk record aan tot 55"63, goed voor de vierde tijd van alle halvefinalistes op de 400 meter horden.

  Zaterdagavond (17.15u) mag de 23-jarige Dauwens op medaillejacht gaan in de finale.

  Dauwens: "De perfecte race"

  Met een brede glimlach analyseerde Axelle Dauwens haar uitstekende halve finale. "Voor zover ik me kan herinneren, liep ik een perfecte race", reageert Dauwens.

  "Ik had nooit gedacht dat ik ooit tussen de beste 8 Europeanen zou staan (op de 400m horden, red). Dit is gewoonweg ongelooflijk. Ik besef het nog altijd niet zo goed."

  Dauwens werd bij de zevende horde voorbijgesneld door de Britse Child, maar liet zich niet uit haar lood slaan. "Ik was erop voorbereid dat ze me zou bijhalen, maar vanaf dat moment heb ik geprobeerd om mijn eigen ritme vast te houden. En dat is gelukt."

  Nochtans stond Dauwens met een bang hartje aan de start. "Tijdens de opwarming had ik mijn teen bezeerd en die deed echt wel veel pijn. Maar tijdens het lopen verdrong de adrenaline dat onaangename gevoel."