• home
 • video
 • pas verschenen

  Ribéry zegt Les Bleus vaarwel

  Ribéry zal nooit nog een Frans shirt aantrekken in zijn carrière.

  De Franse nationale ploeg moet het in de toekomst stellen zonder Franck Ribéry. "Het is tijd om plaats te maken voor de jonge garde", zegt de 31-jarige Fransman.

  Franck Ribéry moest verstek laten gaan voor het WK in Brazilië door rugproblemen en ontpopte zich daarna tot de supporter nummer één van Les Bleus. De sterspeler van Bayern München wil zich vanaf nu enkel nog focussen op zijn club en meer tijd maken voor zijn familie.

  "Mijn tijd is gekomen bij Les Bleus", zegt Ribéry in het Duitse voetbalmagazine Kicker. "Frankrijk beschikt over een rist van jonge en getalenteerde spelers voor wie ik plaats wil maken."

  Ribéry heeft er een geaccidenteerd parcours opzitten bij de Franse nationale ploeg. Zo werd hij na het WK 2010 drie matchen geschorst, omdat hij samen met enkele ploegmakkers in opstand was gekomen tegen toenmalig bondscoach Raymond Domenech.