• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Plaetsen: "Moet kunnen meedraaien voor podium"

  Morgen begint in Zürich het EK atletiek en van de Belgen komen onder meer Thomas Van der Plaetsen, Eline Berings en Anne Zagré al in actie.

  Tienkamper Thomas Van der Plaetsen pakte enkele maanden geleden brons op het WK indoor. "Ik denk dat ik er klaar voor ben", zegt hij. "Ik heb wel wat kleine blessures gehad, ideaal was de voorbereiding dus niet. Maar ik denk wel dat ik moet kunnen meedraaien voor het podium."

  Vorige week sloeg Van der Plaetsen wel nog zijn enkel om. "In het begin dacht ik dat mijn seizoen voorbij was. Maar het genas snel en het valt wel mee. Ik voel me nu op 95 procent. Met nog wat kiné moet ik de twee dagen van de tienkamp wel gezond kunnen doorkomen."

  Berings: "Lang geleden dat ik zo goed voorbereid was"

  Op de 100 meter horden mikken Eline Berings en Anne Zagré, die twee jaar geleden vijfde werd, op een plaats in de finale. "Dat zou mooi zijn, als we dat allebei halen", zegt Berings. "En in een finale kan alles. Maar de finale halen is het moeilijkste."

  Berings is in elk geval in vorm. "Het gaat al het hele seizoen goed", zegt ze. "Het is lang geleden dat ik nog zo goed voorbereid aan een kampioenschap ben begonnen."