• home
 • video
 • pas verschenen

  Zamalek ontslaat trainer Mido (ex-Gent)

  Mido vond vooral bij Ajax geregeld de weg naar doel.

  Ahmed 'Mido' Hossam (ex-Gent) is niet langer de coach van de Egyptische topclub Zamalek. Dat maakte de Egyptenaar zelf bekend.

  De 31-jarige Ahmed 'Mido' Hossam was de jongste coach in de geschiedenis van het Egyptische voetbal en stond nog maar sinds januari aan het roer bij Zamalek.

  Als trainer kon Hossam niet de verhoopte verwachtingen inlossen. In de competitie eindigde Zamalek op een teleurstellende derde plaats en vorig weekend bleef de ploeg van Hossam steken op een magere 0-0 tegen het Congolese TP Mazembe. Daardoor ligt een plaats in de halve finales van de Afrikaanse Champions League heel veraf.

  Hossam beëindigde vorig jaar zijn carrière als profspeler. Hij begon zijn carrière bij Zamalek en trok nadien naar AA Gent, waar hij in het seizoen 2000-2001 een uitblinker was. Na passages bij onder meer Ajax, Marseille, AS Roma en Tottenham hield hij het vorig jaar voor bekeken.