• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Het is gewoon voorbij"

  Marc Sergeant: "Het is stilaan einde verhaal voor Jurgen."

  De podiumdroom van Jurgen Van den Broeck is in de loodzware 14e Touretappe uiteengespat. De Lotto-Belisol-renner moest op de slotklim naar Risoul de rol lossen en krijgt in de stand een zware opdoffer. "Met deze benen kun je niets", reageert Van den Broeck ontgoocheld.

  "Ik had geen benen vandaag. De concurrenten trokken door op de slotklim en ik raakte gewoon geen poot vooruit. Echt klote. Het is gewoon voorbij."

  "Misschien was ik in de Dauphiné al te goed en wou ik me te veel bewijzen. Ik dacht echt dat ik vertrokken was, maar blijkbaar toch niet. Ik voel me schuldig tegenover iedereen nu, maar met deze benen kun je niets."

  Sergeant: "Dit zal een tik zijn voor Van den Broeck"

  "We hadden gehoopt dat de anderen uit de top 10 dit zouden tegenkomen, maar het was Jurgen zelf", zegt teammanager Marc Sergeant. "Ik weet niet wat er gebeurd is, maar het is stilaan einde verhaal."

  "Van den Broeck stond altijd klaar om op het podium te mikken, maar in de Vogezen en de Alpen bleef zijn achterstand maar oplopen. Zijn valpartijen zullen hier zeker een rol hebben gespeeld."

  "Nu moeten we bezinnen en zien hoe het morgen gaat. Hopelijk heeft hij betere benen in de Pyreneeën, maar dit zal ongetwijfeld een tik zijn voor Van den Broeck. Hij moet nu recupereren en na de rustdag iets proberen in de bergen."