• home
 • video
 • pas verschenen

  Hasi: "Wacht nog altijd op versterkingen"

  Voor Besnik Hasi wordt het een seizoensstart met veel vraagtekens.

  Zondag staat de Supercup tussen landskampioen Anderlecht en bekerwinnaar Lokeren op het programma. Besnik Hasi kijkt die wedstrijd met twijfels tegemoet. "We zijn er niet klaar voor", luidt het op de persconferentie.

  Hasi maakt zich vooral zorgen omdat hij de voorbije weken heel wat spelers moest missen door het WK. "Veel jongens zijn veel te laat toegekomen om nu al klaar te zijn voor een wedstrijd met inzet", zegt de T1 van paars-wit.

  "Er zijn ook wat blessuregevalletjes geweest. Bovendien mis ik belangrijke spelers als Anthony Vanden Borre en Silvio Proto. Andy Najar is ook nog maar net terug van het WK."

  Aleksandar Mitrovic (foto) en Matias Suarez lijken dit seizoen kampioen Anderlecht aan een nieuwe landstitel te moeten helpen, maar zij zijn nog niet in topvorm.

  "Aleksandar kwam met overgewicht terug uit vakantie, maar dat is nu weggewerkt", zegt Hasi. "Hij werkt goed, net als Suarez. Toch kunnen ze nog geen 90 minuten spelen. Als ze 45 minuten goed presteren in de Supercup, zal ik al tevreden zijn."

  Hasi: "Ik heb er begrip voor dat de transfers zo lang duren"

  Met de competitiestart in zicht - Anderlecht opent op 27 juli thuis tegen promovendus Moeskroen-Péruwelz - is het slechte gevoel van Hasi bij de paraatheid van zijn groep geen goed signaal.

  "Ik maak me ongerust", zegt de coach. "Maar goed: sowieso zal het de coach zijn die afgerekend wordt op slechte resultaten, en dat is niet meer dan normaal."

  Vooral het uitblijven van transfers stoort Hasi. "Ik blijf wachten op versterking, maar ik heb er ook wel begrip voor dat het tijd vraagt. Het bestuur wil de beste spelers binnenhalen aan de beste prijs, en daarvoor moet je soms het beste moment afwachten. Toch maak ik me ongerust."

  Ook over de mogelijke transfer van ex-speler Kanu (foto) heeft Hasi een mening. "We hadden een haat-liefdeverhouding. Hij speelde veel goede wedstrijden, maar ook slechte. Ik geloofde echter in zijn kwaliteiten en heb hem proberen te steunen in de moeilijke momenten."