• home
 • video
 • pas verschenen

  West Ham haalt Ecuadoraanse WK-revelatie

  Valencia trof drie keer raak op het WK in Brazilië.

  De Engelse eersteklasser West Ham heeft zich versterkt met Enner Valencia. De 25-jarige Ecuadoraan scoorde drie keer op het WK en kost zo'n 18 miljoen euro.

  West Ham had Valencia eigenlijk al een tijdje beet, maar de Ecuadoraan moest zijn werkvergunning nog krijgen. In Groot-Brittannië kan een niet-EU-burger enkel voetballen als hij 75% van de internationale wedstrijden van zijn land gespeeld heeft in de voorbije twee jaar.

  Donderdag kregen Valencia en West Ham positief nieuws van de Britse overheid, waardoor de club zijn nieuwe aanwinst officieel kon voorstellen. Valencia komt over van de Mexicaanse eersteklasser Pachuca, dat zo'n 18 miljoen euro zou vangen voor de spits.

  Valencia speelde zich in de kijker op het voorbije WK met drie doelpunten in evenveel matchen. Hij tekent voor vijf jaar bij West Ham, dat eerder ook al Cheikhou Kouyate wegplukte bij Anderlecht.