• home
 • video
 • pas verschenen

  Thorgan Hazard: "Moet sterker worden in Duitsland"

  Thorgan Hazard op stage met Borussia.

  Thorgan Hazard heeft zijn eerste week bij Mönchengladbach achter de rug. Hij vertelt over zijn keuze voor de Bundesliga, zijn ambitie met de nationale ploeg en het WK van zijn broer Eden. "Normaal gezien is hij er immuun voor, maar misschien had hij in Brazilië toch stress."

  "Ik was klaar voor deze stap", zegt Hazard in de kranten van het Mediahuis. "De Bundesliga ontwikkelt zich tot de beste voetbalcompetitie van de wereld. Hier worden wereldkampioenen gemaakt, hé. (lacht) Dit was de beste keuze voor mijn ontwikkeling."

  Hazard had de clubs voor het uitkiezen, het werd Mönchengladbach. "Ik had hier meteen het beste gevoel. Ze voetballen offensief, technisch verzorgd en met veel beweging. Bovendien spelen ze voorrondes van de Europa League."

  "Het is belangrijk dat ik nu dit snellere ritme oppik en sterker word. Gezien hoe Duitsland wereldkampioen werd? Dat was een machine. Om in de Bundesliga mee te kunnen, moet ik dus ook een machine worden. Daarna kan ik misschien naar Engeland."

  Bij Chelsea zou hij samen met zijn broer Eden in de ploeg staan. "Het is onze droom om ooit samen bij Chelsea te voetballen. Dat Chelsea weer geen aankoopoptie gaf, betekent toch dat ze in mij blijven geloven. Maar als ik straks nog een jaar word uitgeleend, neem ik dat erbij."

  "Op Euro 2016 wil ik erbij zijn"

  Thorgan Hazard zat in de voorselectie van de Rode Duivels voor het WK in Brazilië, maar viel af. "Dat was omdat de jongens in buitenlandse competities het meer verdienden dan ik", zegt Hazard ootmoedig. "Maar op Euro 2016 wil ik erbij zijn. Ook met het oog op de nationale ploeg koos ik voor Duitsland."

  Dat zijn broer Eden niet schitterde in Brazilië, vindt Thorgan niet zo abnormaal. "Hij gaf wel twee assists, maar was net als het hele team niet uitzonderlijk goed. Normaal is hij er immuun voor, maar misschien had hij op het WK toch stress. De hele wereld ziet hem dan ook als een genie dat matchen openbreekt, maar zo simpel is het niet. Ach, Eden is nog maar 23. Er komen nog WK's."