• home
 • video
 • pas verschenen

  Blondel is half jaar langer out na nieuwe operatie

  Jonathan Blondel speelde in anderhalf jaar maar vier wedstrijden.

  Het zit Jonathan Blondel niet mee. Gisteren is de 30-jarige middenvelder van Club Brugge opnieuw onder het mes gegaan met zijn achillespees. "Hij staat nog eens zes maanden langer aan de kant", bevestigt Club-woordvoerder Klaus Van Isacker aan Sporza.

  Blondel sukkelt sinds augustus vorig jaar met zijn achillespees. Rusten hielp niet, dus volgde een operatie in november en hoopte hij in de terugronde weer fit te zijn. Maar vergeefs. In maart volgde een nieuwe operatie.

  "Maar omdat er onvoldoende vooruitgang was in die revalidatie, gebeurde er dinsdag een nieuwe operatie in Nederland bij chirurg Niek van Dijk, een autoriteit voor voet- en enkeloperaties", zegt Van Isacker.

  "Na zijn operatie in maart hoopte hij er in september-oktober te staan, nu schuift dat weer op naar begin 2015."

  Blondel is eigenlijk al meer dan een jaar op de sukkel. In het voorjaar van 2013 onderging hij ook al een knieoperatie. Sindsdien speelde hij maar vier matchen.

  Maar de middenvelder blijft gemotiveerd knokken aan een terugkeer, zegt de persman. "De eerste ontgoocheling is alweer achter de rug. Die was er vooral ook door de trage revalidatie. Deze nieuwe operatie biedt weer een perspectief en hij zal hard werken om weer helemaal fit te raken."