• home
 • video
 • pas verschenen

  Jan Bakelants: "Rustdag is zeer welkom"

  Bakelants: "Het slechte weer vreet aan mij."

  Jan Bakelants (OP-QS) kwam vandaag 5 minuten en 24 seconden na ritwinnaar Vincenzo Nibali over de streep, en was niet meteen de vrolijkheid zelve. "Op de slotklim boven geraken was vandaag mijn enige doel."

  De Ronde van Frankrijk, normaal gezien een zonnige bedoening, kent al enkele dagen bijzonder slecht weer. Iets waar Bakelants gevoelig aan blijkt.

  "De rustdag van dinsdag is zeer welgekomen", aldus de superknecht, die vorig jaar even in het geel mocht rijden. "Iedereen zit op zijn tandvlees. De voorbije dagen werden we niet gespaard door de regen en het slechte weer. Dat vreet aan een renner. Je voelt de energie zo wegstromen."

  Tijdens de rit van Mulhouse naar La Planche des Belles Filles, een lastige bergrit, bestond Bakelants' taak er in om zijn kopman Michal Kwiatkowski te vergezellen. Iets wat hem niet lukte. "Het was dan maar wat improviseren om in het peloton te blijven. Op de slotklim was boven geraken mijn enige doel."