• home
 • video
 • pas verschenen

  Dressuurploeg vijfde in landenprijs Rotterdam

  Claudia Fassaert eindigde op de OS in 2012 op een 35e plaats.

  De Belgische dressuurploeg is op de landenprijs in Rotterdam op een vijfde plek gestrand. De overwinning in de 5 sterren Grand Prix ging gaan naar de Nederlandse selectie. Ze wonnen met een indrukwekkende voorsprong van net geen tien procent op Denemarken.

  De beste Belgische rijdster, Claudia Fassaert bleef met haar paard Donnerfee onder de verwachte 70 procent. Haar score van 69,927% leverde haar een negende plaats in het individuele klassement op, de hoogste van alle Belgen. De kans is reëel dat ze daarmee mag deelnemen aan de kür op muziek. 

  Françoise Hologne-Joux kwam met Wodan uit op 68,220% en een vijftiende plaats in de individuele uitslag. Delphine Meiresonne reed met op Wipsy vh Heihof een score van 66,360% (21e) en Mario van Orshaegen behaalde met Wilco V 64,920% (25e).

  De overwinning van Nederland was verrassend comfortabel. Met het verstek van Duitsland waren de thuisrijders favoriet en ze vervulden die rol met glans. 79,740% was het eindtotaal van de Nederlandse selectie. Denemarken volgde op 9,813%. Grote uitblinker was Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival en haar score van 81,840%.