• home
 • video
 • pas verschenen

  Kouyaté tekent voor vier seizoenen bij West Ham

  Kouyaté wordt volgend jaar ploegmaat van onder meer Andy Carroll.

  Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: Cheikhou Kouyaté heeft bij West Ham United een contract voor vier seizoenen getekend. Een transferprijs werd voorlopig nog niet meegedeeld. Voor Anderlecht is dit een groot verlies, want de Senegalese international had een groot aandeel in de 33e titel van Anderlecht.

  Het vertrek van de 24-jarige Kouyaté betekent voor Anderlecht het tweede grote verlies in een week tijd, want vorige week verloor het met Massimo Bruno nog een sterkhouder van de ploeg aan Red Bull Salzburg.

  Voor de Senegalese verdediger/middenvelder is het een stap hogerop. "Ik ben heel gelukkig met deze transfer. Ik wil het bestuur van West Ham bedanken om me deze kans te gunnen in de Premier League."

  "Bij West Ham ga ik zeker een betere speler worden en ik ben klaar om heel wat te bewijzen bij deze mooie club. Ik kijk er ook naar uit om met onder meer Andy Carroll (foto) samen te spelen."

  Mede-voorzitter David Sullivan gelooft dat deze transfer een stap in de goede richting is voor de Londenaars. "Hij heeft enorm veel ervaring op het hoogste niveau en ik ben er zeker van dat hij de concurrentie bij de club alleen maar zal verhogen."

  Kouyaté nam de afgelopen dagen uitgebreid de tijd om Anderlecht en zijn ex-ploegmakkers te bedanken. "Ik wil meneer Van Holsbeeck bedanken om mij naar paars-wit te halen, want hier heb ik mijn carrière kunnen lanceren. Nu is het aan mij om me te bewijzen in de beste competitie van de wereld,"

  Van Holsbeeck: "Cheikhou verdient deze mooie transfer"

  "Wij hadden een akkoord met Cheikhou dat hij weg mocht bij een goed bod. Hij heeft veel betekend voor deze club en alleen al daarom verdient hij deze mooie transfer."

  Kouyate speelde vijf seizoenen in het shirt van Anderlecht en werd vier keer kampioen van België. Daarnaast won de Senegalees ook drie supercups. Hij speelde 205 wedstrijden voor Anderlecht, waarin hij zes keer tot scoren kwam.