• home
 • video
 • pas verschenen

  Broers Koeman gaan Southampton trainen

  Ronald Koeman was tot vorig seizoen aan de slag bij Feyenoord.

  De Nederlandse broers Ronald en Erwin Koeman gaan volgend seizoen de Engelse eersteklasser Southampton trainen. Ronald wordt hoofdcoach, zijn oudere broer Erwin assistent. Ronald Koeman komt bij de club Mauricio Pochettino vervangen, die vorige maand de overstap naar Tottenham maakte.

  De 51-jarige Ronald Koeman was tot vorig seizoen aan de slag bij Feyenoord. Nu trekt de ex-international naar de Engelse eerste klasse. "Ik wist meteen dat dit de juiste ploeg was voor mij. Ik wil deze club, met zo'n rijk verleden, nog veel successen bezorgen", zegt hij op de website van Southampton.

  Ronald Koeman krijgt bij Southampton het gezelschap van zijn oudere broer Erwin, die eerder ook aan de slag was in de eredivisie en als coach van het Hongaarse nationale team.

  Southampton werd vorig seizoen achtste in de Premier League. De broers Koeman vervangen bij de club Mauricio Pochettino, die de overstap maakte naar rivaal Tottenham Hotspur.