• home
 • video
 • pas verschenen

  Defour: "Blessure van Benteke is aderlating"

  Defour zal Benteke missen in Brazilië.

  Steven Defour zal Christian Benteke missen op het WK. "Hij heeft veel betekend voor de Rode Duivels. Het is erg dat hij er op het WK niet bij is", zegt Defour bij Sporza.

  Christian Benteke moest vandaag door een blessure op training een kruis maken over zijn WK. Steven Defour voelt mee. "De voorbije maanden heeft Benteke een belangrijke rol gespeeld en het is een aderlating voor de Rode Duivels dat hij er niet bij is", zegt de Porto-speler na zijn Europa League-match.

  "Het is vooral voor Benteke zelf erg dat hij het WK mist, maar ook voor de hele ploeg. We hadden hem goed kunnen gebruiken. De coach moet op zoek gaan naar waardige alternatieven en heeft daar gelukkig nog tijd voor."

  "Op het einde van onze kwalificatiecampagne was hij ook al out en toen heeft Lukaku het heel goed gedaan. Hopelijk kan Romelu dus blessurevrij blijven."

  Bezorgt de blessure van Benteke de andere Rode Duivels een angstgevoel dat zoiets met hen ook kan gebeuren? "We focussen nu allemaal nog op onze club. We zijn profs en veel Rode Duivels doen in hun land of Europees nog mee om de prijzen."