• home
 • video
 • pas verschenen

  Boek Appelmans of Rochus via een virtuele tennisclub

  Philippe Dehaes verzamelt een pak topnamen voor zijn Net-Tennis Club.

  Philippe Dehaes, de ex-coach van onder meer Yanina Wickmayer, Kristof Vliegen en Xavier Malisse, heeft een virtueel platform uit de grond gestampt. Bij de Net-Tennis Club kan iedereen een proftennisser of -coach boeken. Een pak topnamen hebben hun medewerking toegezegd: onder meer Steve Darcis, Olivier Rochus, Sabine Appelmans, Dominique Monami, An Devries en Johan Van Herck.

  Dehaes (foto) stelde maandag zijn project voor. Hét uitgangspunt is de expertise die er aan toptennis in ons land is ter beschikking te stellen van jan en alleman.

  "Het idee gaat veel verder dan alleen trainingen geven. Op onze website kunnen de mensen professionele coaches en spelers ook vastleggen om wedstrijden te analyseren of om naar een verjaardagsfeest te komen."

  "Voorts organiseren we ook stages in binnen- en buitenland en hebben we een e-coachingprogramma. Daarmee kun je vanop afstand communiceren met een coach of speler naar keuze."

  Een van de bekende gezichten is Sabine Appelmans, goed voor zeven WTA-titels en de top 16 van de wereld. Ze hapte meteen toe toen de vraag van Dehaes kwam. Zij ziet nog een extra plus van de club: "Het doel is ook om een professionele activiteit te creëren voor spelers van wie de carrière voorbij is. Daar kon ik me wel in vinden."

  "Het project is uniek in de wereld. Ik stel me de vraag waarom het idee niet doorgetrokken kan worden naar andere sporten. Ik denk dat veel jonge atletes ervan dromen om eens te kunnen trainen met Kim Gevaert of Tia Hellebaut. Ze zouden er enorm veel van kunnen opsteken."