• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Barcelona kaapt 17-jarig Kroatisch toptalent Halilovic weg

  "Ik kan moeilijk uitdrukken hoe ik me voel."

  Bij Barcelona zitten ze niet stil. De Catalaanse grootmacht heeft een nieuwe groeibriljant gevonden in Kroatië. Alen Halilovic is zijn naam. Hij heeft een contract gekregen voor vijf seizoenen.

  Alen Halilovic is op zijn zeventiende een van de grootste talenten in Kroatië. Hij speelt als linksvoetige aanvallende middenvelder bij topclub Dinamo Zagreb. Halilovic moet zich in Barcelona wel eerst bewijzen bij de reserves.

  De Spaanse landskampioen telde 2,2 miljoen euro neer voor Halilovic, een bedrag dat nog kan toenemen als de Kroaat een plek in het eerste elftal weet te veroveren.

  "Ik ben zeer blij, het is moeilijk in woorden uit te drukken hoe ik me voel", zegt Halilovic. "Barcelona is een speciale club, van kindsbeen af houd ik van Barça. Het zal een eer zijn om voor deze club te spelen. Maar eerst wil ik de dubbel pakken met Dinamo."

  Op 10 juni 2013 trad Halilovic, de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de Kroatische eerste klasse, al aan voor de Kroatische nationale ploeg, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal. Daarmee werd hij de jongste speler in de geschiedenis die voor Kroatië aantrad.