• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Drie speeldagen schorsing voor Ruytinx

  Ruytinx was aanwezig om de uitspraak van het bondsparket te horen.

  Komt Bjorn Ruytinx nog veel in actie bij OH Leuven? Het bondsparket schorst de spits op basis van tv-beelden voor een overtreding op Bergen-speler Christophe Diandy. OHL, dat in Play-off III tegen Bergen om het behoud speelt, kan nog in beroep gaan.

  OH Leuven en Bergen speelden op de slotspeeldag van de reguliere competitie ironisch genoeg al een generale repetitie van Play-off III. Ruytinx ging in die wedstrijd met gestrekt been op het been van Diandy staan, maar de scheidsrechter had de fase niet gezien.

  Het bondsparket besliste om Ruytinx op basis van tv-beelden nog te vervolgen. "Het gaat om een zware fout die de fysieke integriteit van de speler in het gedrang kon brengen. De gevorderde straf is dan ook passend", zegt het bondsparket over de schorsing van drie speeldagen.

  OH Leuven is het niet eens met die eis en argumenteerde dat er twijfel bestond of de scheidsrechter de fase wel of niet gezien en beoordeeld had. Het bondsparket veegde dat argument van de tafel. OHL kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak.

  Nog veel wedstrijden voor Ruytinx bij OHL?

  Bjorn Ruytinx werd eerder dit seizoen in eerste instantie al zwaar geschorst voor zijn "minachtende houding" na een overtreding op Standard-speler Mehdi Carcela, die Ruytinx in dezelfde fase een klap verkocht. Hij kreeg, net als Carcela, een schorsing van vier effectieve en twee voorwaardelijke speeldagen. Maar in beroep werd dat herleid naar een schorsing van één effectieve speeldag.

  OH Leuven strijdt in minstens drie wedstrijden met Bergen om het behoud in de eerste klasse. Wie POIII verliest, zakt naar de tweede klasse, wie wint, speelt de eindronde met tweedeklassers. Ruytinx trekt na het seizoen naar Oostende.