• home
 • video
 • pas verschenen

  David Beckham stelt zijn stadion in Miami voor

  Zo moet het nieuwe stadion in de haven van Miami er gaan uitzien.

  David Beckham wil graag een Major League Soccer-team in Miami uit de grond stampen. En daarbij hoort natuurlijk een stadion. Gisteren stelde de Engelse ex-topvoetballer zijn stadionplannen voor. In de haven van Miami zou een stadion van 25.000 zitjes moeten verrijzen. Bekijk het filmpje van de voorstelling hieronder.

  Beckham, die in de VS bij LA Galaxy voetbalde, weet nog niet wanneer zijn team er zal zijn. "Maar als de goedkeuring voor het stadion er snel komt, zal dat in 2018 klaar kunnen zijn", zegt de voormalige Engelse aanvoerder.

  Het openluchtstadion kan variëren van 21.000 tot 35.000 zitjes en biedt een uitzicht op de baai én op de skyline van het stadcentrum. In het stadion is er ook plaats voor een hotel, een groot winkelcentrum en een ruime parking. De kostprijs wordt op 200 miljoen dollar (144 miljoen euro) geraamd.

  Voor de financiering kijkt Beckham zowel naar de privé als naar de overheid. "Wij zullen zelf voor de nodige fondsen zorgen, maar wij willen als elke andere club behandeld worden. Niet meer, maar ook niet minder."