• home
 • video
 • pas verschenen

  Dehaes is de snelste in Drenthe

  Voor Dehaes (archieffoto) is het de eerste zege van het seizoen.

  In Nederland heeft Kenny Dehaes (Lotto-Belisol) de Ronde van Drenthe aan zijn erelijst toegevoegd. Sander Helven en Yves Lampaert (beiden Topsport Vlaanderen-Baloise) kaapten de plaatsen vier en vijf weg.

  Op de slothelling van 400 meter (9,7% gemiddeld) kozen vier renners het ruime sop. Met Kenny Dehaes (Lotto-Belisol) en Sander Helven (Topsport Vlaanderen-Baloise) waren er twee landgenoten op de goede trein gesprongen.

  In de slotmeters kwamen ei zo na nog enkele renners uit de achtergrond terug, maar Dehaes zette van ver de sprint in en beschikte over het meeste kruit in zijn benen. Voor de sprinter van Lotto-Belisol zijn het de eerste bloemen van het seizoen. Sander Helven legde beslag op de vierde plaats.

  Het was van 2000 geleden dat er nog eens een Belg de overwinningskurk mocht laten knallen in Drenthe. Toen was Andy De Smet de primus. Morgen staat Dwars door Drenthe nog op het menu.

  Dehaes: "Was de hele dag de sterkste"

  In de slotfase voelden Dehaes en zijn vluchtgezellen de hete adem van enkele renners uit de achtergrond. "Mijn drie kompanen wilden op het einde niet meer meerijden, omdat ze wisten dat ik de snelste was", vertelt Dehaes.

  "Daarom kwamen de achtervolgers nog bijzonder dicht en heb ik de sprint van ver ingezet. Ik was gekomen om te winnen, ik was de hele dag de sterkste en heb gewonnen."

  Uitslag

  01. Kenny Dehaes 204,7 km in 4u56'58"
  02. Scott Thwaites (GBr) z.t.
  03. Bert-Jan Lindeman (Ned)
  04. Sander Helven
  05. Yves Lampaert op 3"
  06. Clément Koretzky (Fra)
  07. Jelle Wallays
  08. Brian van Goethem (Ned)
  09. Sven Erik Bystrom (Nor)
  10. Remco te Brake (Ned)