• home
 • video
 • pas verschenen

  Vettel: "Opgelucht, het gaat goeie richting uit"

  Vettel is blij na een probleemloze dag.

  Bij Red Bull weerklonk een stevige "oef" na de trainingen voor de GP van Australië. Wereldkampioen Sebastian Vettel was blij met een kleine achterstand in de aanloop naar de seizoensopener.

  Red Bull sukkelde tijdens de wintertesten op alle fronten en werd al bijna afgeserveerd nog voor het seizoensbegin. Maar net op tijd vallen de puzzelstukjes toch (bijna) in elkaar, want tijdens de laatste oefensessies voor de GP draaiden Sebastian Vettel en zijn nieuwe ploegmaat Daniel Ricciardo toch bovenin mee.

  Vettel werd vierde en Ricciardo zesde in de tweede training. Die werd gedomineerd door Mercedes-rijders Lewis Hamilton en Nico Rosberg, met Fernando Alonso als eerste achtervolger.

  "We hebben een goeie dag achter de rug, dat is een grote opluchting", zei Vettel. "We hadden geen enkel probleem en dat is eigenlijk wel een verrassing. De balans in de auto zat ook goed."

  Red Bull kon deze winter door mechanische problemen veel minder testen dan het wilde. "Daarom is elke ronde die we hier afleggen nuttig. We waren alvast snel en dat kan alleen maar de goeie richting uitgaan. Nu moeten we stap voor stap groeien."

  "We zullen de kwalificaties zaterdag en de race zondag zo goed mogelijk voorbereiden, maar tot nu loopt het dus eindelijk vlot."

  Horner: "Nog kloof met Mercedes en Ferrari"

  Chris Horner, de teambaas bij Red Bull, deelde de mening van Vettel. "De voorbije maanden hadden we heel wat problemen, maar vandaag stonden we er. Eindelijk konden we wat rondjes rijden en de auto aanvoelen."

  "Er is duidelijk nog een kloof met Mercedes en Ferrari, maar we beginnen aan te voelen hoe groot die is. Na het weekend zullen we er een duidelijk beeld over hebben."