• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferrera: "We zullen sterk moeten zijn"

  "Ik ben geen enkele dag ontgoocheld van het trainingsveld gestapt."

  Zondagavond speelt Racing Genk op het veld van Kortrijk voor een plek in Play-off I. Trainer Emilio Ferrera erkent het belang van de partij en komt ook nog eens terug op zijn aanstelling. "Ik heb nooit gezegd dat ik het zogenoemde probleem rap zou oplossen."

  "Het is een cruciale wedstrijd voor de ploeg, trainersstaf en supporters. Iedereen wil die wedstrijd winnen", begint Ferrera zijn uitleg. "Iedereen beseft ook dat we heel sterk zullen moeten zijn, want Kortrijk is een goede ploeg. We zullen klaar moeten zijn voor de strijd."

  Ferrera kent heel wat defensieve zorgen. Eerste doelman Köteles is nog steeds geblesseerd en de centrale verdedigers Kara en Simaeys zijn geschorst. "Er zijn niet zo veel oplossingen. Waarschijnlijk zal Kumordzi in de verdediging staan."

  Voelt Ferrera na de overwinning tegen Bergen opnieuw vertrouwen in zijn ploeg? "Ik voel progressie bij de ploeg op training. Ik ben geen enkele dag ontgoocheld van het trainingsveld gestapt."

  "Maar progressie maken in de week is niet genoeg. Je moet het ook in de wedstrijd tonen. Daar moeten we aan werken. We hebben tijd nodig, maar we beseffen dat die er niet is."

  "Ik ga nooit een contract tekenen zonder de ploeg gezien te hebben"

  Wordt er ook gedacht aan een doemscenario? Wat als Genk geen Play-off I bereikt? "Daar denk ik nog niet aan. Als het zover is, kunnen we dat dan analyseren."

  Tot slot kwam Ferrera nog eens terug op de persconferentie van zijn aanstelling. Daar voelt de trainer zich verkeerd begrepen toen hij het had over de problemen van Genk.

  "Ik heb nooit gezegd dat ik het probleem heb gezien en dat ik het wel heel snel zal oplossen. Ik doe mijn best om Nederlands te praten, maar soms maak ik interpretatiefouten."

  "Natuurlijk heb ik enkele wedstrijden van Genk gezien. Ik ga toch nooit een contract tekenen zonder de ploeg gezien te hebben. Het zou erg zijn dat ik Genk nog nooit aan het werk had gezien."

  Vossen: "Iedereen zat qua vertrouwen dicht bij de ondergrens"

  Aanvoerder Jelle Vossen zegt dat de groep er klaar voor is. "Vorige week hebben we gewonnen en deze week heel scherp getraind, dus alles is aanwezig om in Kortrijk voor een goed resultaat te gaan", aldus Vossen.

  Hoe kijkt Vossen tegen de defensieve zorgen aan? "Het zal aan andere jongens zijn om die posities over te nemen. Dat mag geen excuus zijn voor ons. We hebben in onze kern voldoende kwaliteit om die leegte in te vullen."

  Ferrera is ondertussen drie weken trainer van Vossen en co. Welke indruk maakt hij op de groep? "Iedere trainer heeft zijn accenten. Dat is bij hem ook zo. Ik merk wel dat de dingen die hij erin wil slijpen stilaan in de groep komen. Hij heeft een heel goede greep op de groep."

  Hoe is het met het vertrouwen van de ploeg gesteld na enkele mindere weken? "We hebben diep gezeten. Als je wedstrijden blijft verliezen, kruipt dat in de kleren. Iedereen zat qua zelfvertrouwen dicht bij de ondergrens. Door het betere spel en de overwinning groeit het vertrouwen."

  Vossen denk net als zijn coach niet aan een doemscenario waarbij Genk Play-off I misloopt. "We willen absoluut niet aan het slechtste scenario denken. We hebben genoeg vertrouwen in deze groep om in Kortrijk te winnen. Het geloof is alvast aanwezig."