• home
 • video
 • pas verschenen

  Dejaegere: "Niet rekenen op misstap van Genk"

  Dejaegere (r) kijkt in eerste instantie naar de wedstrijd van zijn eigen club.

  AA Gent ontvangt zondag om 18u Zulte Waregem en moet het beter doen dan Genk tegen Kortrijk als het Play-off I wil halen. "We zijn inderdaad afhankelijk van Genk", zegt middenvelder Brecht Dejaegere, "maar we zullen het eerst zelf moeten doen."

  Dejaegere en Gent beseffen hoe belangrijk de wedstrijd tegen Zulte Waregem is. "Iedereen is heel geconcentreerd en alle neuzen wijzen in dezelfde richting", zegt Dejaegere aan Sporza.

  Maar zelfs als Gent wint, moet het hopen dat Genk niet wint op Kortrijk. "Als we het niet halen, hebben we dat alleen aan onszelf te wijten, we hebben dit seizoen heel wat steekjes laten vallen."

  "Maar we kunnen nu nog altijd Play-off I halen, dat bewijst dat we er sindsdien heel hard voor gewerkt hebben. Maar we zullen het eerst zelf moeten doen. Want als Kortrijk wint, maar wij niet, heeft het allemaal geen nut."

  Dejaegere speelde zelf nog bij Kortrijk, heeft hij zijn voormalige ploegmaats extra gemotiveerd? "Kortrijk is sowieso altijd gemotiveerd, dat hoef ik dus niet nog eens te vragen. Maar ik heb elke week nog contact met enkele spelers en we hebben er deze week wel eens mee gelachen."

  Volgt Gent de tussenstand van Genk, zodat het misschien weet dat het aan een punt genoeg heeft? "Als je uitgaat van een punt, is het moeilijk spelen. Ik weet niet hoe dat beleefd zal worden. Als de supporters ervan op de hoogte zijn, zullen wij dat als spelers ook wel voelen."