• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Holsbeeck: "Vanaf nu 9 to 5 op Anderlecht"

  Herman Van Holsbeeck: "Ik had een goeie relatie met John van den Brom."

  Herman Van Holsbeeck heeft John van den Brom zondag het nieuws moeten brengen dat het hoofdstuk Anderlecht afgelopen is in zijn trainerscarrière. "Iemand ontslaan is nooit plezierig", vertelt de manager, die ook de beschuldigende vinger naar de spelers wijst. "Vanaf nu zullen die te maken krijgen met een strengere coach."

  "Het was niet mijn plezantste weekend bij Anderlecht, integendeel", vertelt Herman Van Holsbeeck. "Iemand ontslaan is nooit plezant. Ik had een goeie relatie met John van den Brom."

  Van den Brom is niet de eerste Nederlandse coach die de Jupiler Pro League moet verlaten. "Ik denk dat het een cultuurprobleem is. John heeft bepaalde spelers te veel vrijheid gegeven. Hij zal ongetwijfeld ontgoocheld zijn in enkele jongeren. Vanaf nu zullen die te maken krijgen met een strengere coach."

  "Te veel spelers in de Belgische competitie zitten nog in een comfortzone. Vraag het maar aan Lukaku: in Engeland werd hij verplicht om veel harder te werken."

  "Dat ga ik de komende jaren goed in de gaten houden. We moeten de spelers uit die comfortzone halen. Vooral de jonge spelers hebben nood aan een dagplanning. Ik verwacht ze van 9u ’s ochtends tot 17u ’s avonds op de club. Ze hoeven geen acht uur te voetballen. Ze kunnen bijvoorbeeld ook leren uit videoanalyses. En de buitenlandse spelers kunnen een taal leren."

  "Van den Brom wou blijven"

  John van den Brom legde zich niet meteen neer bij zijn ontslag. "Hij heeft zondag nog geprobeerd om de voorzitter op andere gedachten te brengen", vertelt Herman Van Holsbeeck. "Hij wou blijven, John is een winnaar."

  "Ik kan perfect zelf de analyse maken"

  Herman Van Holsbeeck (foto) heeft twee jaar geleden een lans gebroken voor John van den Brom.

  "Er staat altijd iemand te wachten tot ik op mijn bek ga, maar dat maak ik al elf jaar mee. Daar heb ik geen probleem. Ik kan perfect zelf de analyse maken en zal zorgen dat die fouten zich in de toekomst niet meer voordoen", antwoordt de manager.

  “We dragen allemaal een verantwoordelijkheid. Dat heeft de voorzitter ook gezegd. Net voor de winterstop dachten we dat we vertrokken waren. We speelden gelijk op Standard (1-1), wonnen met 1-2 op Gent en klopten Zulte Waregem met 1-0. Onze stage in Abu Dhabi verliep fantastisch, maar daarna stokte het."