• home
 • video
 • pas verschenen

  Speeldag 29 in acht opmerkelijke foto's

  Besnik Hasi (r) volgt John van den Brom (m) op als Anderlecht-trainer.

  Ook de op een na laatste speeldag in de hoogste voetbalklasse levert markante foto's op. Het afscheid van John van den Brom, de vrolijke cheerleaders van Standard, een "Super Bi Bou" en een blije Mbaye Leye.

  Zulte Waregem - Club Brugge: 1-1

  Club Brugge lijkt tegen Zulte Waregem op weg naar drie punten na een goal van Engels. Tot Mbaye Leye raak treft in de 87e minuut en een puntje sprokkelt voor zijn team. In een dolle slotfase missen Castillo (Club) en Hazard (Zulte Waregem) nog een uitstekende kans.

  Lokeren - Waasland-Beveren: 0-0

  De streekderby tussen Lokeren en Waasland-Beveren levert geen winnaar op. Lokeren-verdediger Mijat Maric houdt er wel een flinke hoofdwonde op na.

  Racing Genk - Bergen: 3-1

  Racing Genk heeft zijn eerste zege onder trainer Emilio Ferrera te pakken. Maar ondanks 3-1-winst tegen Bergen is er geen reden tot feesten. Deelname aan Play-off I is nog niet zeker en supporters-protest blijft aanhouden.

  Cercle Brugge - Gent: 1-4

  Gent mag blijven dromen van Play-off I na een vlotte 1-4-zege tegen Cercle Brugge. Habib Habibou dolt met de groen-zwarte verdediging en tekent voor drie goals.

  Charleroi - Lierse: 1-1

  De Lierse-fans stoken een vuurtje na het openingsdoelpunt in Charleroi. De zege kwam er evenwel niet, Fauré helpt de Zebra's aan een punt. Charleroi is nu ook zeker van een verlengd verblijf in de eerste klasse.

  OHL - Anderlecht: 1-0

  Het zat er al een tijd aan te komen, maar na de 1-0-nederlaag van Anderlecht tegen OHL is het dan toch zo ver: de Nederlander John van den Brom leidt zijn laatste match voor Anderlecht. Assistent Besnik Hasi neemt het roer over en moet Anderlecht door Play-off I loodsen.

  Oostende - Kortrijk: 0-0

  Veel vuur in de West-Vlaamse derby tussen Oostende en Kortrijk, maar goals vallen er niet. Benieuwd wat Kortrijk en Oostende kunnen klaarspelen in Play-off II.

  Standard - KV Mechelen: 2-0

  De Standard-cheerleaders zetten hun mooiste glimlach op voor de start van de match tegen KV Mechelen. Batshuayi en Ezekiel zorgen voor de twee goals, Kawashima voor de 0. Standard mag nu zeker als leider beginnen aan Play-off I.