• home
 • video
 • pas verschenen

  Demol: "Cancellara op niveau, Devolder zal er staan"

  "Cancellara heeft de achterstand weggewerkt", zegt Demol.

  Voor Trek is 2014 nog maar een mager beestje. Ploegleider Dirk Demol wikt en weegt bij Sporza zijn troeven voor het voorjaar en is zeker nog niet ongerust. Want hij verwacht dat Fabian Cancellara en Stijn Devolder voorin zullen meestrijden in de klassiekers.

  Er schuilt een tactisch plan achter de onopvallende rol die Trek, de opvolger van RadioShack, tot nu speelde.

  "In februari stelden we vast dat verschillende ploegen verder stonden dan wij. We hebben bewust gekozen voor een rustige opbouw. De achterstand werken we nu stelselmatig weg", zegt Demol.

  "Ook Fabian Cancellara liep een achterstand op, door een val op training in januari. In februari had hij 16 koersdagen. Daarmee heeft hij zijn achterstand beetje bij beetje weggewerkt. Hij zit op niveau."

  Zaterdag wordt alvast een ijkpunt voor Cancellara. "In de Strade Bianche zal duidelijk worden hoe het met zijn vormpeil staat. Het wordt een test. En vanaf Milaan-Sanremo komt de periode van de waarheid eraan. Die koers ligt hem. Ik ben er gerust op dat hij klaar zal zijn."

  "Bij Stijn zit het goed in het "koppeke""

  Dirk Demol houdt ook nog Stijn Devolder achter de hand. "Ik denk dat Stijn beter is dan vorig jaar rond deze periode. Stijn heeft zich laten opereren aan zijn zitvlak en was tien weken buiten strijd, maar die periode viel op het ideale moment, in september/oktober. Dat hielp ook om weer helemaal fris te zijn."

  "Fysiek en mentaal is Stijn helemaal hersteld van de voorbije jaren. Het zit goed in "het koppeke". Ik ga ervan uit dat we dit voorjaar een goeie Stijn zullen zien."