• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots vraagt respect voor Ivoriaans volkslied

  Bondscoach Marc Wilmots heeft de supporters van de Rode Duivels opgeroepen om - net als tegen Wales bijvoorbeeld - respect te tonen voor het volkslied van de tegenstander.

  Het begon allemaal voor de oefeninterland tegen Frankrijk op 14 augustus vorig jaar. Tijdens de Marseillaise, het Franse volkslied, klonk er vanaf de tribunes luid gefluit.

  Aanvoerder Vincent Kompany noemde dat na de wedstrijd respectloos (zie video in mediavlak): "We moeten daarboven staan. Daar zijn we het met de groep over eens. Enkel tijdens de match mag het sportief vijandig zijn."

  Enkele weken later, voor de WK-kwalificatiematch in Schotland, vroeg de bondscoach de supporters al om het volkslied van de tegenstander te respecteren, wat ook gebeurde. En ook in de laatste thuismatch van de campagne was er respect voor de hymne van Wales (zie video).

  Met een tweet werkt Marc Wilmots (foto) nu opnieuw proactief: "Vanavond opnieuw vol huis, bedankt supporters! Zorgen jullie voor een geweldige sfeer met respect voor het volkslied van Ivoorkust?"