• home
 • video
 • pas verschenen

  Broeckaert: "Als een hond op straat gezet"

  Geert Broeckaert kon zijn ontslag nauwelijks geloven.

  Geert Broeckaert werd dinsdag op de keien gezet als T2 bij Bergen. Het ontslag was voor de assistent van Cedomir Janeveski een donderslag bij heldere hemel, want Broeckaert had in Bergen nog een contract tot eind volgend seizoen. De club zelf nuanceert de woorden van haar ex-assistent.

  "Ik had echt niets zien aankomen, er was geen vuiltje aan de lucht. De enige uitleg is de 16e plaats, maar er was de jongste weken juist beterschap", zegt Broeckaert in Het Nieuwsblad.

  "Janevski en ik waren Play-off III al grondig aan het voorbereiden. Ik ging al OH Leuven en Waasland-Beveren scouten. De trainer, sportief directeur Mbuyu, de spelers... niemand kon een zinnige uitleg bedenken."

  "Ik voel me als een hond op straat gezet. Ik werkte 15 jaar voor Moeskroen en was nu al vijf jaar kind aan huis bij Bergen. Ik heb dit seizoen nog twee wedstrijden overgenomen van Enzo Scifo en nu dit... Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt."

  Bergen: "Hebben met Janevski overlegd over Broeckaert"

  Geert Broeckaert beweert dat niemand een zinnige reden kon bedenken voor zijn ontslag, maar dat wordt door de club tegengesproken. Volgens Bergen boterde het niet meer tussen Broeckaert en een deel van de spelersgroep en was de assistent overbodig geworden sinds de komst van Janevski.

  "We hebben overleg gepleegd met Cedomir Janevski. Hij liet blijken dat een vertrek van Broeckaert niet veel zou veranderen voor hem", vertelt Alain Lommers (foto), algemeen directeur bij Bergen, in La Dernière Heure.

  "We hadden trouwens al beslist om volgend seizoen niet meer door te gaan met Geert. Toen bleek dat het niet meer goed zat tussen hem en enkele spelers, hebben we nu al ingegrepen. We mogen wel niet vergeten dat Geert hier de voorbije vijf jaren hard gewerkt heeft. Hij is niet de enige verantwoordelijke voor de huidige problemen."