• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Moeten geen kampioen van de oefenmatchen worden"

  Wilmots: "Wie er speelt is niet belangrijk, het tactisch systeem bijft hetzelfde."

  De Rode Duivels hebben een tweede keer getraind voor het oefenduel tegen Ivoorkust van morgen, en deze keer allemaal voluit. Bondscoach Marc Wilmots wil vooral van de gelegenheid gebruik maken om enkele spelers speelminuten te geven. Verder wil hij het belang van de match niet overschatten. "Het belangrijkste is dat de groep weer samen is."

  Terwijl gisteren nog maar een elftal spelers een doorgedreven training afwerkte, was nu wel de hele groep present voor een pittige oefensessie in een aardig gevuld Koning Boudewijnstadion.

  "We zijn blij dat we na vier maanden nog eens samen zijn", zegt de bondscoach. "Dat is het belangrijkste van deze interlandbreak. Het echte werk begint pas op 11 mei, wanneer de echte voorbereiding op het WK begint."

  "We zitten tussen twee competitiematchen, dus is het logisch dat er veel spelers vooral op hun club gefocust zijn. Voor sommige spelers die weinig aan spelen toekomen, kan deze match wel goed zijn om zich te tonen aan hun clubs."

  "Marouane Fellaini is zo iemand. Hij zal woensdag zeker 45 minuten spelen. Zo kan hij wat ritme opdoen." Over Hazard zei Wilmots dat hij misschien 20 minuten zal spelen (zie lees ook). Verder zou Benteke een uur spelen en daarna afgelost worden door Lukaku. Nainggolan en Vanden Borre krijgen bijvoorbeeld een helft. 

  Wilmots: "Wie er speelt is niet belangrijk"

  Over zijn opstelling liet WIlmots nog niet in zijn kaarten kijken. "Wie er speelt, is eigenlijk niet belangrijk. Het tactisch systeem blijft hetzelfde, we spelen in een 4-3-3."

  De vorige oefenmatchen, tegen Colombia en Japan, gingen verloren, maar daar kijkt Wilmots niet meer naar. "We hebben twee oefenwedstrijden verloren en dat is het enige wat ik nog hoor. De kwalificatie is blijkbaar al vergeten."

  "Winnen is uiteraard altijd leuk, maar niet van levensbelang. Het is op de belangrijke momenten dat je er moet staan. Vroeger waren we de wereldkampioen van de vriendschappelijke wedstrijden, maar stonden we nooit op een WK."

  "Tegen Ivoorkust staan we tegen een sterke tegenstander. We gaan het maximale doen om een goede prestatie af te leveren. We gaan zo veel mogelijk kansen proberen te creëren en hopelijk kunnen we het publiek vermaken", besluit Wilmots.