• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgen boycotten Paralympics in Sotsji niet

  Vrijdag beginnen de Paralympics in Sotsji.

  Vrijdag beginnen in Sotsji, zo'n 400 kilometer ten oosten van de onrustige Krim, de Paralympische Winterspelen. De twee Belgische atleten, snowboarder Denis Colle en skiër Jasper Balcaen, nemen zeker deel, ondanks de ontwikkelingen tussen Oekraïne en Rusland.

  Sotsji ligt net als de Krim aan de Zwarte Zee, maar veel valt daar van de Russische militaire inval op het Oekraïense schiereiland niet te merken, vertelt de Belgische delegatieleidster Ellen Volckaert.

  "Er wordt ook niet over gepraat. We zijn vooral bezig met sport. Hier heerst gewoon een typische olympische sfeer", zegt Volckaert, die ook niet vreest voor de veiligheid in Sotsji. "De organisatie zit kort op de ontwikkelingen en houdt iedereen op de hoogte."

  De Paralympische Spelen gaan zeker gewoon door zoals gepland, heeft de Russische vicepremier Dmitri Kozak laten weten. "We zijn ervan overtuigd dat de organisatie van de Paralympics van een even hoog niveau zal zijn als de Olympische Winterspelen."