• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioen Chapuis is beste op Frans crosspodium

  Jean Frederic Chapuis doet op ski's wat Pierre Vaultier op snowboard deed.

  Frankrijk heeft alle medailles weggekaapt in de skicross. Wereldkampioen Jean Frederic Chapuis bleef zijn landgenoten Arnaud Bovolenta en Jonathan Midol voor. Frankrijk is het land van de cross blijkbaar, want Pierre Vaultier pakte ook al het goud met het snowboard.

  Skicross is spectaculair en onvoorspelbaar met reeksen van vier skiërs en de top twee die doorstoot. Zo waren we al snel enkele grote namen kwijt.

  De Canadees Christopher Delbosco, ex-winnaar van de X Games en ex-wereldkampioen, sneuvelde meteen in de 1/8e finales.

  De Zweedse wereldbekerleider Victor Øhling Norberg zette de snelste tijd neer in de plaatsingsrun, maar ging er dramatisch uit in de kwartfinale. Bij de laatste jump voor de finish lag hij op kop, maar hij viel bij de landing, nam twee collega's mee in zijn val en schoof pas als derde over de streep (foto).

  De kwartfinale was ook het eindstation voor de Oostenrijker Andreas Matt, de broer van slalomkanshebber Mario Matt en de nummer twee van Vancouver.

  In de finale kon de Canadees Brady Leman het Franse feestje niet verstoren. Op het einde viel hij, zo was Frankrijk ineens drie medailles rijker.