• home
 • video
 • pas verschenen

  Greipel spurt meteen naar de overwinning in Oman

  Greipel op het podium.

  De openingsetappe in de Ronde van Oman, een zesdaagse rittenkoers buiten categorie, is geëindigd op een massaspurt. Dat was een kolfje naar de hand van André Greipel. Voor de Duitse gorilla van Lotto-Belisol is het zijn vierde overwinning van het prille seizoen. Tom Boonen zat ingesloten in de sprint en eindigde vijfde.

  De etappe van 164 kilometer werd gekleurd door een monsterontsnapping van vier renners, met daarbij twee Belgen: Jelle Wallaeys en Preben Van Hecke van Topsport Vlaanderen.

  Het kwartet trok kort na de start op pad en kon het goed met elkaar vinden, maar bleef niet uit de klauwen van een opgenaaid peloton. Goed tien kilometer voor de streep viel de grote groep de aanvallers op de nek.

  In de massasprint stond geen maat op André Greipel, die in de finale een geweldige steun had aan ploegmaats Bak, Gallopin en Van Den Broeck.

  De 31-jarige Duitser klopte de Australiër Leigh Howard en de Italiaan Nicola Ruffoni. Tom Boonen, vorige week in Qatar een keer beter dan Greipel, zat ingesloten en moest vrede nemen met de vijfde stek.

  Voor Greipel is het al zijn vierde overwinning in 2014, na twee zeges in de Tour Down Under en één in de Ronde van Qatar. "Dat betekent dat ik nog niks van mijn topsnelheid verloren heb én dat mijn team heel sterk is. De jongens hebben heel goed gewerkt. Alleen wij verdienden vandaag de winst."

  Uitslag rit 1:

  01. André Greipel (Dui) 164 km in 4u03'21"
  02. Leigh Howard (Aus) z.t.
  03. Nicola Ruffoni (Ita)
  04. Nacer Bouhanni (Fra)
  05. Tom Boonen
  06. Michael Van Staeyen
  07. Markus Barry (Ned)
  08. Steve Chainel
  09. Alexander Kristoff (Noo)
  10. Borut Bozic (Svn)
  14. Pieter Van Speybrouck
  15. Greg Van Avermaet
  16. Pieter Jacobs

  Stand na rit 1:

  01. André Greipel (Dui) in 4u03"21
  02. Leigh Howard (Aus) op 4"
  03. Nicola Ruffoni (Ita) - 6"
  04. Preben Van Hecke - z.t.
  05. Niki Terpstra (Ned) - 7"
  06. Nicola Boem (Ita) - z.t.
  07. Stijn Devolder - 9"
  10. Tom Boonen - 10"
  11. Michael Van Staeyen - z.t.