• home
 • video
 • pas verschenen

  Gebrselassie speelt haas in marathon van Londen

  Haile Gebrselassie start als haas in de marathon van Londen.

  De marathon van Londen kan uitpakken met een looplegende als haas. De 40-jarige Ethiopiër Haile Gebrselassie zal op 13 april het tempo bepalen tijdens de eerste 30 kilometer van de wedstrijd en het wereldrecordschema volgen.

  Haile Gebrselassie is tweevoudig olympisch kampioen op de 10.000 meter. Hij pakte goud in 1996 en 2000. Op die afstand kroonde hij zich ook vier keer tot wereldkampioen.

  In 2002 debuteerde de Ethiopiër in de marathon. In 2007 en 2008 verbeterde hij twee keer het wereldrecord. Zijn beste tijd op de marathon is 2u03'59", maar in Londen kon hij nooit winnen. In 2002 werd hij er derde.

  De marathon van Londen kan dit jaar uitpakken met een mooi deelnemersveld. Onder meer Mo Farah (foto), olympisch kampioen op de 5.000 en 10.000 meter en wereldkampoen op de 10.000 meter, maakt zijn opwachting. Ook wereldrecordhouder (2u03'23") Wilson Kipsang komt aan de start.

  Zij zullen dus kunnen profiteren van het haaswerk van Haile Gebrselassie. "Wij zijn enorm opgetogen dat Gebrselassie dit jaar als haas voor onze atleten wil lopen", laat de organisatie van de Londense marathon weten.