Ga naar de inhoud

In Otegem kan Van Aert zich wel onderscheiden

 ma 13 januari 2014 16:34
Gisteren mocht Van Aert zijn kansen niet verdedigen.
De cross in Otegem, traditioneel op de dag na het BK, heeft met Wout Van Aert een opvallende winnaar gekregen Van Aert, belofte bij Telenet-Fidea, werd gisteren nog uitgesloten in het BK bij de beloften na een valse start.

Wout Van Aert was gisteren de topfavoriet om de driekleur bij de beloften mee te graaien, maar de veelbesproken valse start ontnam hem die hoop.

In Otegem greep Van Aert zijn kans om zijn goeie vorm toch aan het grote publiek te tonen en ging hij onnavolgbaar naar de zege. Hij bleef profs Klaas Vantornout en Rob Peeters, zondag tweede na Nys, voor.

Sven Nys bouwde rust in en paste voor Otegem. Ook een zieke NIels Albert was er niet en Bart Wellens, de derde van het BK, bleef weg met rugpijn.

Uitslag Otegem:

  1. Wout Van Aert in 59'41"
  2. Klaas Vantornout op 40"
  3. Rob Peeters - 45"
  4. Kevin Pauwels - 50"
  5. Jim Aernouts - 1'00"
  6. Tim Meeusen - 1'25"
  7. Tim Merlier - 1'34"
  8. Sven Vanthourenhout - 1'40"
  9. Dieter Vanthourenhout - 2'07"
  10. Bart Aernouts - 2'20"

Van Aert: "Ik was de verdiende kampioen geweest"

"Ik heb zondagnacht niet veel geslapen", zei Van Aert na zijn overwinning. "Ik voelde me dan ook helemaal niet goed deze ochtend. Toen de start hier goed verliep, heb ik direct alles gegeven. Het fantastische publiek gaf me nog meer vleugels."

"Of ik tijdens de wedstrijd nog aan dat startincident heb gedacht? Niet echt. Als je in koers zit, heb je wel andere dingen aan je hoofd, wat niet wegneemt dat het zuur was zondag. Ik was de verdiende kampioen geweest"